Blog

Black Friday
25 listopada 2016 to wielkie święto zakupów - Black Friday. Z tej okazji mamy dla Was wyjątkowe promocje! W ostatni piątek listopada obniżyliśmy ceny ponad 400 produktów z różnych kategorii, m.in. akcesoria do pieczenia i dekorowania, do parzenia kawy i herbaty, do serwowania. Wśród obniżonych produktów znajdują się także niektóre zestawy do grzanego wina i termosy obiadowe. Rabaty sięgają aż 50 %. Do tego tylko w tym dniu oferujemy darmową wysyłkę już od 100 zł. Wystarczy wpisać kod blackfriday2016.
Czytaj więcej
Już dziś zacznij świąteczne porządki

Świąteczne porządki potrafią przysporzyć wiele niepotrzebnych nerwów, zwłaszcza gdy są robione na ostatnią chwilę. Skorzystaj z naszych kilku wskazówek i posprzątaj z nami kuchnię, łazienkę, szafę, pokój dziecka i biblioteczkę. Pamiętaj - najważniejsze to mieć plan i być konsekwentnym w jego realizacji.

Czytaj więcej
Nowości: kolekcja Birkmann Christmas

Kolejne nowości od niemieckiej marki Birkmann. Tym razem prezentujemy kolekcję Christmas, a w niej wszystko to, co potrzebne by rozpocząć świąteczne wypieki, między innymi:
- wykrawaczki i foremki świąteczne
- szablony do dekorowania
- fartuszki i papilotki
- pudełka i torebki prezentowe na własnoręczne wypieki.
Poczuj magię Świąt!

Czytaj więcej
Fava - grecka pasta z grochu
Fava to to nazwa pochodzącej ze słonecznej Grecji pasty. Trochę przypomina w smaku hummus, ale jest jedna zasadnicza różnica – hummus jest robiony z ciecierzycy a fava z grochu.
Składniki:
– 2 cebule
– 1 ząbek czosnku
– 2 szklanki grochu wcześniej ugotowanego
– 1 płaska łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
– pół łyżeczki papryki ostrej
– łyżka soku z cytryny
– 3 łyżki oliwy
 
Czytaj więcej
Kasza jaglana z gruszkami i mlekiem kokosowym
Klasyka gatunku. Kasza jaglana chyba ze wszystkimi dodatkami smakuje wybornie. Dziś wersja z gruszkami i mlekiem kokosowym.
Składniki:
– 1 szklanka mleka kokosowego
– 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
– 4 niewielkie gruszki
– 1/4 szklanki wody
– odrobina cynamonu i kurkumy
Czytaj więcej
Nowości: kolekcja Birkmann Easy Baking
Birkmann Easy Baking to kolekcja, która ucieszy wszystkich miłośników wypieków - zarówno tych którzy pieką w domowym zaciszu dla najbliższych, jak i profesjonalnych cukierników i piekarzy. W jej skład wchodzą najwyższej jakości produkty do pieczenia i serwowania wypieków. Znajują się tu  tortownice, formy do pieczenia, papierowe serwetki, foremki i inne akcesoria do dekorowania ciasteczek, babeczek, ciast i tortów.
Czytaj więcej
Nowości: rewolucyjne garnki i patelnie Tescoma Ultima
Garnki i patelnie Tescoma Ultima to absolutny hit - to połączenie nowoczesnego designu, łatwości użytkowania, niezwykłej funkcjonalności i nie tylko. Garnki posiadają trójwarstwowe solidne dno do zastosowania na kuchenkach gazowych, szklano-ceramicznych, elektrycznych i indukcyjnych. Rewolucyjne pokrywki posiadają 3 tryby pracy, w zależności od aktualnych potrzeb. Umożliwiają łatwe odcedzanie warzyw czy makaronu. Rondelek i patelnie posiadają specjalny uchwyt do odłożenia przyborów. Garnki i patelnie zostały wykonane z wytrzymałej stali nierdzewnej i plastiku. Można je myć w zmywarce. Gotowanie i smażenie z Tescoma Ultima to przyjemność!
Czytaj więcej
Nowości: relingi i wieszaki Tescoma Octopus
Chcesz zamontować w swojej kuchni wieszaki lub relingi kuchenne, ale z jakiegoś powodu nie możesz wiercić dziur w ścianie? Oto seria produktów Tescoma OCTOPUS, dzięki której zamontujesz wieszaczki i relingi bez użycia młotka ani wkrętarki! Relingi są mocowane na drzwiczkach szafek kuchennych lub przy pomocy specjalnych przyssawek na powierzchni ściany. Świetnie nadają się do powieszenia gadżetów kuchennych, akcesoriów, rękawic lub ściereczek. Dzięki temu zawsze będą pod ręką!
Czytaj więcej
Jak przechowywać jajka?
Jajka najlepiej przechowywać w lodówce, w temperaturze 8 – 14 stopni Celsjusza. Warto pamiętać o tym, że jajka bardzo łatwo wsiąkają zapachy, więc najlepiej umieścić je w bocznej szufladzie. Jajka powinny być przechowywane w kartoniku, w którym zostały kupione lub w specjalnym pojemniku do przechowywania jajek. Jajka powinno się przechowywać szerszą stroną do góry – wówczas mamy pewność, że pod skorupkę nie przedostanie się powietrze i nie rozerwie wewnętrznej wyściółki.
Czytaj więcej
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel