Szpatułki
( ilość produktów: 13 )Szpatułki są w kuchni równie niezbędne jak łyżka cedzakowa, chochla czy szczypce. Są pomocne zarówno przy przygotowywaniu wypieków, jak i dań smażonych. Są doskonałe do wyrównywania powierzchni ciast, kremów, rozprowadzania polewy na wypieku. Szpatułki silikonowe, dzięki swojej elastyczności, pozwalają na osiągnięcie idealnie równej powierzchni każdego produktu. Co więcej, silikon nie wchodzi w reakcje z potrawami, nie przewodzi ciepła i łatwo się czyści. Niezbędne w kuchni są także szpatułki drewniane, idealne do przygotowywania potraw na patelni - w przeciwieństwie do akcesoriów z metali nie uszkadzają delikatnych powierzchni teflonowych czy ceramicznych. Miłośnicy naleśników i racuchów powinni koniecznie zaopatrzyć się w komplet dedykowany dla tych produktów, składający się ze specjalnej, wygiętej szpatułki i wałeczka. Dzięki nim delikatne wyroby mączne nie rozpadną się podczas przyrządzania i będą idealnie równe.