Formy do pieczenia tarty z wyjmowanym dnem
( ilość produktów: 19 )Tarty mogą przyjmować postać wytrawnych, wykwintnych dań głównych lub pysznych deserów. W każdej postaci przyrządzane są na kruchym cieście, zwykle o charakterystycznym, falistym lub karbowanym brzegu. By przyjęły właściwą postać, do ich wypieku będzie nam potrzebna blacha lub forma do tarty. Poza standardowymi, ceramicznymi czy stalowymi, szczególnie ciekawa jest forma do tarty wykonana z porcelany bądź żaroodpornego. Na szczególną uwagę zasługuje silikonowa formy z wyjmowany talerzem. Komfortowe w użytkowaniu są również blachy z wyjmowanym dnem, które ułatwiają wyciąganie potrawy z formy do tarty. Naczynia do pieczenia tarty najczęściej mają kształt okrągły, rzadziej prostokątny. Zazwyczaj w sprzedaży pojawiają się klasyczne, dość płytkie formy, lecz dostępne są także formy głębokie.

Dwustronna silikonowa / ceramiczna forma do tarty - średnica 28 cm | LEKUE TATIN

Forma do tarty flambee i pizzy - średnica 32 cm | BIRKMANN EASY BAKING

Forma do tarty z wyjmowanym dnem - średnica 15 cm | TALA PERFORMANCE

Forma do tarty z wyjmowanym dnem - średnica 28 cm | LEKUE DUO

Forma stalowa do tarty z brzegiem falistym i wyjmowanym dnem - średnica 28 cm | TESCOMA DELICIA

Porcelanowa forma z falistym brzegiem na tartę - średnica 28 cm | TESCOMA GUSTO

Silikonowa forma na ciasto kwiatek o średnicy ø 24cm | TESCOMA DELICIA SILICONE

Silikonowa forma na ciasto słońce o średnicy ø 24 cm | TESCOMA DELICIA SILICONE
