Krojenie biszkoptów
( ilość produktów: 3 )Pieczenie tortów na różne okazje stało się tradycją przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Dlatego też niezależnie od przeznaczenia, ciasto z biszkoptów, w którym biszkopty przekładane masą na bazie masła, budyniu czy bitej śmietany są nasączane alkoholowym ponczem cieszy się zawsze dużym popytem wśród biesiadników. Upieczenie bazy do tortu jest stosunkowo proste - wystarczą jajka, mąka, cukier, odrobina dobrej woli... Problemem może się natomiast okazać równe przecięcie upieczonego i wystudzonego biszkoptu. Tutaj z pomocą przychodzi nóż strunowy. Z pomocą takiego noża można na równe warstwy dokładnie przeciąć biszkopt. W przypadku braku takiego noża można posłużyć się specjalną formą do przecinania ciasta. Dzięki tego rodzaju akcesoriom dużo łatwiej przygotować tort urodzinowy, imieninowy, czy przygotowywany na dowolne inne święto.