Separatory do jajek
( ilość produktów: 2 )Jajka to obowiązkowy składnik wielu potraw i większości ciast oraz deserów. Do uzyskania oczekiwanego efektu, przepisy często wymagają oddzielenia białka od żółtka. Można to uczynić poprzez ostrożne rozbicie jajek i precyzyjne odlanie białka, jednak dużo łatwiej jest sięgnąć po separator do jajek. Proste urządzenie pozwala bardzo dokładnie oddzielić białko od żółtka. Dostępne w naszej ofercie separatory do jajek wykonane są z trwałego i bezpiecznego dla zdrowia tworzywa. Są proste w obsłudze i łatwe do mycia. Wystarczy zaczepić je o krawędź kubka i wbić w nie jajko, a żółtko zatrzyma się na podstawce, podczas gdy białko wpadnie do naczynia. Na szczególną uwagę zasługuje separator do jajek wraz z szejkerem, który ułatwia roztrzepanie jajek np. do omletów.