Zupowar z funkcją blendera - innowacyjny sprzęt w Twojej kuchni
2020-05-29
Czy słyszałaś kiedyś o zupowarze? Szczerze mówiąc nazwa zupowar może wprowadzać w błąd. Sugerowałaby, że to sprzęt tylko do gotowania zup... A przecież gotowanie zup jest proste, prawda? Po co Ci zupowar? Wystarczy wrzucić do garnka warzywa, zalać wodą i gotować... Uwierz, że z zupowarem to jest jeszcze prostsze i szybsze! I co ważne - gotowanie zup to tylko jedna z funkcji, jaka posiada ten sprzęt. Jego drugą BARDZO istotną funkcją jest blender. Przygotujesz w nim zatem także różnego rodzaju sosy, desery i nie tylko!
Zupowar posiada także opcję podgrzewania przygotowanej wcześniej potrawy do odpowiedniej temperatury (do wyboru 55℃, 60℃, 70℃, 80℃, 90℃ i 100℃). Posiada także opcję miksowania pulsacyjnego, pomocnego np. podczas miksowania orzechów czy zmrożonych owoców.
Oprócz przewidzianych przez producenta programów, można także samodzielnie dobrać czas i prędkość miksowania.
Otrzymaliśmy od Państwa także informacje, że zupowar świetnie sprawdza się na campingach i w wakacyjnych domkach, gdzie jest ograniczony dostęp do kuchni. Wtedy najważniejsza jest wygoda i łatwość w utrzymaniu czystości.
PRZEPISY
Przepis na warzywny bulion
Składniki:
- 0,5 kg mrożonych lub świeżych warzyw (marchewka, pietreuszka, cebula, seler),
- 750 ml wody,
- 20 g masła,
- majeranek, sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
1. Umieść wszystkie składniki w misie zupowaru.
2. Włącz program "klarowne zupy".
Czas przygotowania zupy: 45 minut.
Przepis na kapuśniak z kiełbasą
Składniki:
- 700 ml mięsnego bulionu,
- 130 g wędzonej kiełbasy pokrojonej na kawałki,
- 200 g kiszonej kapusty,
- 150 g obranych ziemniaków,
- 50 g wieprzowego smalcu,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 duża cebula,
- 2 łyżeczki słodkiej papryki,
- 2 łyżeczki cukru,
- szczypta ostrej papryki,
- pół łyżeczki mielonego kminku,
- sól, pieprz i ocet do smaku.
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki pokrój na mniejsze kawałki i umieść w misie zupowaru.
2. Włącz program "klarowne zupy".
Czas przygotowania zupy: 45 minut.
Przepis na zupę krem z pieczarek
Składniki:
- 650 ml bulionu warzywnego lub mięsnego,
- 400 g umytych i oczyszczonych pieczarek,
- 100 g obranych ziemniaków,
- 40 g obranej marchewki,
- 40 g obranego selera,
- 10 g masła,
- łyżeczka soli,
- szczypta pieprzu,
- pół łyżeczki gałki muszkatołowej,
- do przystrojenia: natka pietruszki i starty parmezan
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki umieść w misie zupowaru.
2. Włącz program "zupy kremy".
3. Możesz przystroić supę wiórkami parmezanu i posiekaną natką pietruszki.
Czas przygotowania zupy: 24 minuty.
Przepis na puree warzywne
Składniki:
- 400 g mrożonych lub świeżych warzyw,
- 150 ml wody w temperaturze pokojowej,
- 50 ml śmietany,
- sól, pieprz, kminek do smaku.
Przygotowanie:
1. Warzywa umyj i obierz.
2. Wszystkie składniki umieść w misie zupowaru.
3. Włącz program "puree".
Czas przygotowania puree: 11 minut
Przepis na mus z gotowanych jabłek
Składniki:
- 0,5 kg umytych i obranych jabłek bez gniazd nasiennych,
- 170 ml wody,
- łyżeczka mielonego cynamonu,
- łyżka cukru.
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki umieść w misie zupowaru.
2. Włącz program "puree".
Czas przygotowania musu: 11 minut.
Przygotowane puree możesz zapasteryzować.
Przepis na bananowe smoothie z jagodami
Składniki:
- 200 g jagód,
- 5 bananów,
- 450 ml mleka,
- 2 łyżeczki miodu.
Przygotowanie:
1. Owoce umyj i obierz.
2. Wszystkie składniki umieść w misie zupowaru.
3. Włącz program "smoothie".
Czas przygotowania: 2 minuty.
Przepis na pomidorowe smoothie z marchewką
Składniki:
- 150 g umytej i obranej marchewki,
- 500 g sparzonych i obranych ze skórki pomidorów,
- 350 ml soku jabłkowego,
- 150 g selera naciowego.
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki umieść w naczyniu zupowaru.
2. Włącz program "smoothie".
Czas przygotowania: 2 minuty.
Przepis na lodowy shake czekoladowy
Składniki:
- 500 g lodów czekoladowych,
- 450 ml mleka,
- 2 łyżeczki miodu.
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki umieść w naczyniu zupowaru.
2. Włącz program "shake".
Czas przygotowania: 70 sekund.
Do czego wykorzystać zupowar?
Zupowar, dzięki połączeniu kilku funkcji, możesz wykorzystać do przygotowywania:- klarownych zup,
- zup w formie kremów,
- sosów i dressingów,
- koktajli,
- smoothies i szejków,
- soków,
- kremów i musów,
- puree,
- deserów,
- i wielu, wielu innych potraw.
Zupowar posiada także opcję podgrzewania przygotowanej wcześniej potrawy do odpowiedniej temperatury (do wyboru 55℃, 60℃, 70℃, 80℃, 90℃ i 100℃). Posiada także opcję miksowania pulsacyjnego, pomocnego np. podczas miksowania orzechów czy zmrożonych owoców.
Oprócz przewidzianych przez producenta programów, można także samodzielnie dobrać czas i prędkość miksowania.
Jak wygląda zupowar?
Zupowar Tescoma President składa się:- ze szklanego naczynia o pojemności 1750 ml. Naczynie zostało wykonane z grubego szkła, posiada w dolnej części nożyki miksujące ze stali nierdzewnej. Na bocznych ściankach znajdują się miarki w ml i OZ. Rękojeść, podstawa i zamknięcie (ze specjalnym zabezpieczeniem) zostały wykonane z wysokiej jakości tworzywa;
- z podstawy z kablem. Na podstawie znajduje się minutnik, można tam także ustawić programy zupowaru.
Kiedy przyda się zupowar?
Zupowar z pewnością przyda się w każdym domu - bez względu na to, czy mieszkasz sama, czy z kilkuosobową rodziną. To wygoda i oszczędność czasu.Otrzymaliśmy od Państwa także informacje, że zupowar świetnie sprawdza się na campingach i w wakacyjnych domkach, gdzie jest ograniczony dostęp do kuchni. Wtedy najważniejsza jest wygoda i łatwość w utrzymaniu czystości.
Jak się używa zupowaru?
Używanie zupowaru jest proste i intuicyjne. Na podstawie znajdują się przyciski włączające poszczególne programy. Do sprzętu dołączona jest także szczegółowa instrukcja w języku polskim, z przykładowymi przepisami.Jak przyrządzić potrawy w zupowarze?
Przygotowaliśmy dla Ciebie kilka prostych przepisów do wykonania w zupowarze. Sama zobacz, jakie to proste.PRZEPISY
Przepis na warzywny bulion
Składniki:
- 0,5 kg mrożonych lub świeżych warzyw (marchewka, pietreuszka, cebula, seler),
- 750 ml wody,
- 20 g masła,
- majeranek, sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
1. Umieść wszystkie składniki w misie zupowaru.
2. Włącz program "klarowne zupy".
Czas przygotowania zupy: 45 minut.
Przepis na kapuśniak z kiełbasą
Składniki:
- 700 ml mięsnego bulionu,
- 130 g wędzonej kiełbasy pokrojonej na kawałki,
- 200 g kiszonej kapusty,
- 150 g obranych ziemniaków,
- 50 g wieprzowego smalcu,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 duża cebula,
- 2 łyżeczki słodkiej papryki,
- 2 łyżeczki cukru,
- szczypta ostrej papryki,
- pół łyżeczki mielonego kminku,
- sól, pieprz i ocet do smaku.
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki pokrój na mniejsze kawałki i umieść w misie zupowaru.
2. Włącz program "klarowne zupy".
Czas przygotowania zupy: 45 minut.
Przepis na zupę krem z pieczarek
Składniki:
- 650 ml bulionu warzywnego lub mięsnego,
- 400 g umytych i oczyszczonych pieczarek,
- 100 g obranych ziemniaków,
- 40 g obranej marchewki,
- 40 g obranego selera,
- 10 g masła,
- łyżeczka soli,
- szczypta pieprzu,
- pół łyżeczki gałki muszkatołowej,
- do przystrojenia: natka pietruszki i starty parmezan
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki umieść w misie zupowaru.
2. Włącz program "zupy kremy".
3. Możesz przystroić supę wiórkami parmezanu i posiekaną natką pietruszki.
Czas przygotowania zupy: 24 minuty.
Przepis na puree warzywne
Składniki:
- 400 g mrożonych lub świeżych warzyw,
- 150 ml wody w temperaturze pokojowej,
- 50 ml śmietany,
- sól, pieprz, kminek do smaku.
Przygotowanie:
1. Warzywa umyj i obierz.
2. Wszystkie składniki umieść w misie zupowaru.
3. Włącz program "puree".
Czas przygotowania puree: 11 minut
Przepis na mus z gotowanych jabłek
Składniki:
- 0,5 kg umytych i obranych jabłek bez gniazd nasiennych,
- 170 ml wody,
- łyżeczka mielonego cynamonu,
- łyżka cukru.
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki umieść w misie zupowaru.
2. Włącz program "puree".
Czas przygotowania musu: 11 minut.
Przygotowane puree możesz zapasteryzować.
Przepis na bananowe smoothie z jagodami
Składniki:
- 200 g jagód,
- 5 bananów,
- 450 ml mleka,
- 2 łyżeczki miodu.
Przygotowanie:
1. Owoce umyj i obierz.
2. Wszystkie składniki umieść w misie zupowaru.
3. Włącz program "smoothie".
Czas przygotowania: 2 minuty.
Przepis na pomidorowe smoothie z marchewką
Składniki:
- 150 g umytej i obranej marchewki,
- 500 g sparzonych i obranych ze skórki pomidorów,
- 350 ml soku jabłkowego,
- 150 g selera naciowego.
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki umieść w naczyniu zupowaru.
2. Włącz program "smoothie".
Czas przygotowania: 2 minuty.
Przepis na lodowy shake czekoladowy
Składniki:
- 500 g lodów czekoladowych,
- 450 ml mleka,
- 2 łyżeczki miodu.
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki umieść w naczyniu zupowaru.
2. Włącz program "shake".
Czas przygotowania: 70 sekund.
Pokaż więcej wpisów z
Maj 2020
Polecane
Słomki do serwowania napojów jogurtowych - komplet 12 szt. | TESCOMA MY DRINK
6,30 zł brutto/1komplet
Karmienie niemowląt - łyżka dla dziecka do zupy komplet 3 szt | TESCOMA BAMBINI
16,70 zł brutto/1szt.